Start > Alla nyheter och artiklar > 10 tips för bättre gympass

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

1. Sko dig rätt

Investera i ett par bra skor. Extra studs i steget och ett stadigt fäste på golvet hjälper till, oavsett vad du tränar. Skaderisken minskar och träningen blir garanterat roligare om fötterna har det bra.

2. Kör ditt eget race

Våga strunta i hur du ser ut när du tränar. Man behöver inte vara kung av koordination för att få gå på dansaerobics eller ett under av smidighet för att få testa yoga. Nej, glöm bort alla speglar och medtränande och kör ditt eget pass. Om du inte ser ut som att du tycker det är pinsamt är det heller inte pinsamt.

3. Sätt upp mål

Skaffa dig ett mål. En klyscha, visst, men den stämmer Tränar du bara på med dina vanliga pass varje vecka utan att veta vad du vill upp kan det bli tradigt. Har du en svaghet du kan träna bort kanske ryggvärk eller ett dåligt knä? Eller vill du vara lite ytligare och skaffa dig snygga axlar eller putrumpa. Oavsett vad målet är ger det dig extra motivation inför varje pass.

4. Tyngre vikter

Var inte rädd för de stora vikterna. Resultat kräver ansträngning så se till att svettas och verkligen ta i. Jobbigt, javisst, men varje svettigt träningspass kommer kännas roligare eftersom resultaten visar sig snabbare.

5. Funktionell styrka

Älskar du de tunga hantlarna och de djupa knäböjen? Gott så, men testa att blanda din tunga träning med funktionell styrka. Inte lika tungt måhända, men ack så effektivt. Djupa bålmuskler och balans utmanas och ger dig sedan hjälp och ett lyft även i din vanliga träning.

6. Skaffa dig kunskaper

Står du och trampar på samma ställe hela tiden? Kommer du inte någonstans i din träning? Det behöver inte vara motivationen eller ansträngningen det är fel på. Det kan helt enkelt vara så att du inte vet vad som fungerar för dig. Kosta på dig ett par timmar med pt eller utbilda dig så att du tar dig vad som gör att just du går framåt.

7. Testa ny instruktör

Tränar du mycket gruppträning kan det vara en bra idé att inte bara testa ett nytt pass, utan även att testa en ny instruktör. Du blir peppad på ett annat sätt och kanske till och med får nya tips och trix som din staminstruktör har glömt bort.

8. Nytt gym

Byt gym! Drastiskt, men det kan vara en nödvändighet om du vill komma vidare eller bara tycka att det är roligare att träna. Har du råd, varför inte betala en smula extra för att få en lyxigare inramning i omklädningsrummet eller ett bättre utrustat rum med fria vikter. Allt som gör att du längtar mer till träningspasset gör det också mer effektivt.

9. Våga variera

Se till att du inte växer fast på spinningcykeln eller fastnar på stepbrädan. Byt träningsform, någon gång ibland och våga prova något du inte testat förut, kanske medicinboll, brottning eller terränglöpning. Du skakar liv i nya muskler, och kanske hittar en ny favorit bland träningsformerna där du minst anar det.

10. Nya träningskläder

Klädd för succé. Ja, det är väl lite ytligt kanske att det ska spela roll vilka kläder du drar på dig, men det är mest för din egen skull, inte andras. Det är skönt att inte behöva dansa i de hellånga tightsen eller trampa cykel i fladdriga funkbrallor. Du ska känna dig bekväm, och snygga kläder peppar dig lite extra att komma iväg till gymmet. 


Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.