Start > Alla nyheter och artiklar > Lyckad stegräkning i Växjö kommun

Lyckad stegräkning i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt. Detta har lett till att personalen är mer motiverad till motion och de tycker samtidigt att det är kul.

Gång är en mycket bra motionsform

Gång är en motionsform som passar alla. Allt som behövs är lite motivation och en stegräknare. Stegtävlingen "Gå till Paris" som Växjö kommun startade blev den morot som personalen behövde. För att nå till Paris behöver man gå cirka 9000 steg varje dag i 6 månader och det var hela 80% av personalen på skol- och barnomsorgsförvaltningen som antog utmaningen. En mycket imponerande siffra hur man än mäter.

Mycket nöjda medarbetare

Många i personalen säger att det här är det bästa de har varit med om och många menar att de har skapat bestående förändringar i deras motionsvanor. Det var många som vann riktiga resor till Paris, men de största vinnarna hade redan fått sitt största pris, nämnligen att de hade gått ner i vikt. Flera personer har gått ner 10-15 kilo i vikt och är mycket nöjda med detta.

Minskad sjukfrånvaro

Kommunen är också mycket nöjda. Dels har de fått personal som trivs bättre, både fysiskt och psykiskt, och dels har sjukfrånvaron minskat med 2500 dagar på ett kvartal. Räknar man om dessa arbetstimmar i pengar så är det lätt att förstå att kommunen tycker att det är ett lyckat projekt.
- Vi har aldrig använt pengarna så väl, säjer en av projektledarna. Kostnaden för projektet uppgick till en knapp promille av den totala personalbudgeten.
- Vi har helt enkelt inte råd att avstå från friskvård av detta slag. 


Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.