Start > Alla nyheter och artiklar > Tips på rolig konditionsträning

Tips på rolig konditionsträning

Det är många som styrketränar och som inte tycker att konditionsträningen är så där riktigt rolig, så vi tänkte att vi skulle försöka ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

1. Rätt attityd

För det första är det viktigt att du har den rätta attityden. Det vill säja, du ska verkligen vilja ha en bra kondition och känna att du gör det här för att du vill få en bra kondition. Inte för att du måste träna kondition, för det är vad andra har sagt. Läs mer om varför kondition är bra och bilda dig en bra och possitiv inställning till kondition.

2. Mät dina resultat

Det är alltid roligare att få konkreta svar på att en träning fungerar. Vad gäller konditionen så går det att mäta på flera sätt. De två vanligaste sätten är att ta tid på hur lång tid det tar att springa en sträcka, t.ex. 5 km, samt att mäta vilopulsen. Tränar man rätt så kommer man att förbättra sin tid. Efter ett tag så kan man öka längden på sträckan från t.ex. 5 km till 10 km. Och vad gäller vilopulsen så får man ett direkt kvitto på att konditionen har förbättrats om vilopulsen går neråt.

3. Variera din konditionsträning

Det finns massor av sätt att konditionsträna på. Inomhus finns det massor av maskiner på gymmet där man kan träna kondition, t.ex. löpband, roddmaskin, trappmaskin, boxningssäck, hopprep, motionscykel och crosstrainer. Inomhus finns det även konditionssporter som t.ex. simning, innebandy, badminton och tennis. Utomhus finns det också en massa olika sporter att utöva, t.ex. löpning, snabbgång, simning, hoppa på studsmatta, skidor, rullskidor, rullskridskor m.m.

4. Använd flera övningar vid varje konditionspass

Att stå på ett löpband i 60 minuter tycker många är rätt tråkigt, men man kan istället göra så att man t.ex. springer på löpbandet i 20 minuter, sitter på träningscykeln i 20 minuter och sedan avslutar med hopprep i 20 minuter. då blir det inte så enformig träning och man kan motivera sig bättre på grund av variationen. 


Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.