Start > Alla nyheter och artiklar > Alternativa träningsredskap för balansträning

Alternativa träningsredskap för balansträning

Har du tröttnat på bollar och balansplattor för att köra balansträning? Du kanske letar efter nya träningsredskap för att träna balansen.

Här kommer en lista på alternativa träningsredskap för balansträning.

Studsmatta och trampolin

Det är inte bara benen som träningen på en studsmatta stimulerar. För att hålla kroppen i balans på en studsmattan behöver man använda alla muskler och leder i hela kroppen. På detta vis tränar man både balansen och alla övriga sinnen.

Att hoppa på en studsmatta är inte bara bra för balansen utan för många delar av kroppen. Trampolin (som studsmattan också kallas) är även bra för för hjärtverksamheten, syreupptagningsförmågan, motoriken, blodcirkulationen, koordinationsförmågan, musklerna och lungorna.

Vibrationsplatta

Vibrationsträning förbättrar balansen och stärker benvävnaden. Bland alla fördelar med att använda en vibrationsplatta i träningen är att balans och koordination förbättras.

Rullskidor

Rullskidåkning är ett mycket bra sätt att hålla sig i god form. Med rullskidor på träningen får du bättre balans, hjärtat blir mer välutvecklat, du blir uthålligare och du har roligt. 


Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.