Start > Träningsredskap

Träningsredskap av olika slag

Att använda olika sorters träningsredskap har varit något som praktiserats i alla tider. Att använda moderna träningmaskiner av olika slag innebär en effektiv, skonsam och varierande träning.

Träningsredskap i hemmet

Det finns många så kallande gym (allmänna träningsställen med träningsredskap) i alla städer i sverige, men det är fler och fler som väljer att skaffa olika träningsredskap att ha i hemmet. En stor fördel med detta är att man alltid har tillgång till den träning man vill utföra. Detta medför att man helt enkelt tränar oftare och mer regelbundet.

Vilka olika träningsredskap finns det?

Det finns en massa träningsredskap att välja mellan. Det är mycket en fråga om vad som passar just dig. En del träningsredskap är till för utomhusbruk, t.ex. studsmattor och trampoliner, men de flesta träningsredskapen är perfekta att användas inomhus.

Läs mer

Läs mer om alla olika redskap genom att klicka i listan nedan eller via menyn till vänster.

Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.