Start > Träningsredskap > Boxningssäck


Boxningssäck

Boxning ger ökad fettförbränning, ökad kondition och styrketräning för hela kroppen på mycket kort tid. Boxningsträning är en mycket bra uppvärmning och ger en fin grundkondition för hela kroppen.

Snabbhet, uthållighet, explosiv styrka, koordination och reaktion förbättras. Dessutom minskar aggressionerna, självsäkerheten ökar, cirkulationsorganerna (speciellt hjärtat) tränas mycket effektivt. Boxning som träning är både rolig och nyttig, inte bara för kroppen utan även för själen.

Kombinera gärna boxningsträningen med att hoppa hopprep, det är en mycket bra kombination om man vill förbränna mycket fett.

Boxningssäck - med lägsta priset garanti

Köp en boxningssäck från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Boxning - den totala helkroppsträningen?

Ja, Workout-boxningen är en trend som kommer från USA och är ett helt nytt sätt att träna på. Det påstås att boxningen erbjuder en av de mest optimala och universella träningsmetoder som finns inom idrotten. Även Fitness-boxning har presenterats i flera olika medier med hjälp av kändisar och kända boxare. Boxningshandskar och boxningssäckar håller på att göra intåg i hemmens träningsrum.

Det finns många fördelar med Fitness-boxning. Den kan utövas hemma eller på gymmet, och den kan utövas av alla åldersgrupper, gammal och ung.Träningsredskap för boxning

För att du ska kunna praktisera denna effektiva träningsform på ett säkert sätt har vi sammanställt vilka träningsredskap du bör använda.

Slagsäck

Slagsäck används med fördel för att kunna prestera en effektiv och rolig boxningsträning.

Stående slagsäck

En stående slagsäck kan vara ett utmärkt alternativ till den hängande slagsäcken. En av fördelarna med en stående slagsäck är att du inte behöver göra några hål i taket för att hänga upp slagsäcken, och en annan fördel är att säcken är flyttbar (även om den är tung). Säcken är nästan omöjlig att slå omkull, eftersom foten på säcken är så tung och pga. dess utformning.

Foten är helt ingjuten i gummi, allt för att skydda golvet. Detta behövs eftersom hela konstruktionen är tillverkad av stål.

Boxningshandskar

Det finns en hel del boxningshandskar att välja på för din boxningsträning. Ska man boxningsträna mycket (minst 3 dagar i veckan) så bör man titta lite extra på handskarna innan man köper några. Boxningshandskar av högre kvalité kostar naturligtvis lite mer, men det är värt pengarna, speciellt om man ska träna mycket.

Slagboll

En slagboll är en boxningskudde i syntetiskt läder som är fylld med skumgummi. Slagbollen är ett bra alternativ för att träna upp konditionen, koordinationen och balansen.

Bra alternativ till boxningssäck
Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.