Start > Träningsredskap > BungyPump


BungyPump

Det finns en massa olika träningsstavar på marknaden och man kan dela in dessa i 2 grupper. Den äldsta gruppen är vanliga stumma träningsstavar och dessa är inte så lätt att få tag på längre. Den andra gruppen är fjädrande träningsstavar som har ett inbyggt motstånd i staven när den pressas ner mot marken. Det är gruppen med de fjädrande träningsstavarna (även kallad BungyPump) som är de stavar som gäller just nu, och därför kommer vi bara att fokusera på den gruppen här på denna sida.

Vad är BungyPump stavar?

Om du tänker dig en vanlig träningsstav fast med en unik inbyggd fjädring som ger ett motstånd när du pressar ner staven i backen. Alla som vill träna upp sin kondition som styrka och smidighet i kroppen har stor nytta av en ByngyPumpstav.

Nu för tiden är det inte bara motionärer och gamla personer som använder sig av träningsstavar, utan används i allt större utsträckning även av unga personer och elitidrottare. Och detta är p.g.a. den nya teckniken med den fjädrande motståndet i stavarna. Friskvård, rehabilitering och fitness är några områden då de fjädrande stavarna används.

När ska jag använda BungyPump stavar?

Jag skulle vilja säga att du kan använda dem när du vill. Du bestämmer själv vilken belastning du vill ha och i vilket tempo du går. Du behöver inte gå till något gym för att träna (och spar då in kostnaden för ett gymkort). Det är t.ex. effektivare träning (högre förbräånning) att träna med BungyPump är att använda en gångmaskin eller en trmpmaskin på ett gym.

BungyPump - med lägsta priset garanti

Köp BungyPump från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Varför ska jag använda fjädrande stavar?

Det finns flera anledningar till att anväda de fjädrande stavarna istället för de stumma. De vanligaste och mest uppenbara skälen är nog dessa

  • Betydligt högre förbränning med fjädrande stavar
  • Fjädrande stavar ger lägre slitningar på axlar och armbågar eftersom de tar bort de stumma stötarna som uppstår när du sätter i staven med en stum stav
  • Det är fler muskelgrupper som tränas med fjädrande stavar

Finns det en modell som passar alla?

Nej, det finns ett antal modeller att välja mellan. Allt för att det ska passa just dina förutsättningar. Här kommer en lista på några av modellerna som finns på marknaden.

  • BungyPump Slimline - med ett motstånd på 4 kilo (enklare modell)
  • BungyPump Number One - med ett motstånd på 4 kilo
  • BungyPump Walkathlon - med ett motstånd på 4 kilo, samt ett läge för stum stav
  • BungyPump Energy - med ett motstånd på 6 kilo
  • BungyPump Power - med ett motstånd på 10 kilo

Vetenskaplig test av BungyPump

Det finns ett vetenskapligt test som är gjort där man ville jämföra BunguPump stavar med traditionella odämpade stavar. Undersökningens syfte var att jämföra effekten på en vanlig gång, en gång med stumma odämpade stavar och en gång med BungyPump dämpade träningsstavar.

Slutsats av denna undersökning blev att träningen med odämpade stavar och helt utan stavar visade sig förbränna betydligt mindre energi än om man använde BungyPump stavar.

Kaloriförbrukningen med BungyPump stavar gav en ökning av förbrukningen på 48% (ett genomsnitt för alla testpersoner) om man jämförde med en gång helt utan stavar och det gav en ökning av förbrukningen på 32% (ett genomsnitt för alla testpersoner) om man jämförde med en gång stumma stavar.

Läs mer om undersökningen här
Bra alternativ till BungyPumpNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.