Start > Träningsredskap > Crosstrainer

Crosstrainer

Crossträning (Crosstraining) – är en effektiv helkroppsträning som gynnar fettförbränningen på ett optimalt sätt och påverkar alla stora muskelgrupper. Crosstrainers lämpar sig utmärkt till viktminskning och ledskonande uthållighetsträning.

Det är ett utmärkt träningsredskap att använda när vädret är för dåligt ute. Det efterliknar människans gång samtidigt som armarna får sig en riktigt bra träningspass, det kan inte en riktig promenad matcha.


Crosstrainer

Crosstrainer - skonsam träning för hela kroppen

Crosstrainer är en träningsform som är mycket skonsam för hela kroppen. Med sina elliptiska rörelser ger Crosstrainers en känsla av viktlös träning. Den jämna rörelsen är skonsam mot lederna och stärker höfterna, benen och stussen. Överkroppsträningen (som är kopplad till benarbetet) stärker också rygg, axlar, armar och bröst.

Effektivt utveckling av kroppens muskelmassa och uthållighet med crosstrainers

Vill man ha ett träningsredskap som på ett effektivt sätt utvecklar kroppens muskelmassa och uthållighet, är en Crosstrainer ett bra alternativ. Arbete i bröst och armar med en kombination av mjuka elliptiska rörelser för benen ger önskad förbränning och ökar snabbt pulsen, utan att belasta lederna. Detta är ett redskap som håller på att bli mer och mer populärt på marknaden.

Något som är viktigt på en crosstrainer är svänghjulets vikt (svängmassan). Generellt är det så att ju tyngre svänghjulet är på en crosstrainer, desto jämnare och mer skonande för lederna är rörelsen.
Bra alternativ till crosstrainerNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.