Start > Träningsredskap > Gåband

Gåband (promenadband)

Att vara ute och gå en promenad med ett par gåstavar ger dig både frisk luft och en frihetskänsla. Detta kan man inte få med en träningsmaskin som står inne, men ett gåband ger dig samma träning som om du faktiskt var ute och gick en promenad med ett par gångstavar.

Du kan enkelt promenera när du vill utan att tänka på mörker, överfall eller halka. Nu kan du effektivt och enkelt få din motion framför din tv hemma i ditt eget hus. Gåbandet kan enkelt rullas fram och lika enkelt som att fälla ut det när du ska använda det är det att fälla ihop det när du är klar.

Att använda ett gåband bränner mycket fett

Att gå är det mest naturliga sätten för en människan att röra på kroppen, så har det varit i alla tider. Gång är ett mycket bra alternativ för att på ett effektivt sätt öka kroppens förbränning och energikonsumtion. De flesta gåband erbjuder en mängd olika inställningar, allt för att du ska kunna träna på ett enkel, effektiv och säkert sätt.


Gåband - med lägsta priset garanti

Köp ett Gåband från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Storleken på gåbandet

Gåbandets storlek har inte lika stor betydelse som för ett löpband, men det är egentligen samma kriterier för ett gåband som för ett löpband. Här kommer en lista på de viktigaste punkterna att tänka på vid köp av ett gåband.


  • Stegsäkerheten och träningens komfort ökar desto mer plats du har på gångytan
  • Större gångyta krävs desto längre steglängden är på den som tränar
  • Större gångyta krävs desto högre hastighet du tränar på
  • Desto oftare du byter lutningsvinkeln eller hastigheten, desto större gångyta krävs
  • Vikten på den som tränar. Ju tyngre person desto mer robust maskin måste användas.

Justering av lutningen

En lutningsjustering bör det finnas på ett bra gåband. En del gåband är endast utrustad med en manuell lutningsjustering vilket innebär att du måste justera lutningsvinkeln för hand och därmed avbryta träningen. Medan om lutningsjusteringen är elektronisk så tillåter den ändringar av lutningen under själva träningen, utan att du behöver avbryta den. Justeringen sker då med hjälp av knappar på panelen och träningen blir självklart smidigare och mer varierande av detta.

Hopfällbart

Gåbandet ska med några enkla handgrepp kunna fällas ihop till ett gåband med en lodrätt position så att det enkelt kan ställas undan i en garderob eller liknande.

Bra alternativ till gåband (promenadband)
Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.