Start > Träningsredskap > Gymboll

Gymboll (pilatesboll, balansboll)

Vill du ha ett behagligt och effektivt träningsredskap för träning av mage och rygg så är gymbollen ett bra alternativ. Vilken storlek du ska ha på gymbollen är helt beroende av din längd.

Gymbollen - 30 år

Gymbollen har använts i över trettio år inom fitness, rehabilitering och friskvård. Det unika med balansbollen är att den tvingar oss att träna på ett instabilt underlag. Vill du att resultatet av din träning ska vara en funktionell och stabil styrka som inte kan fås ens med de mest avancerade styrketräningsmaskinerna, så är det en balansboll du ska träna med.

Gymboll - med lägsta priset garanti

Köp en gymboll från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Gymboll integreras med traditionell träning

Gymbollen är idealisk för yoga, pilates och styrkeövningar. Numera börjar stabilitetsträning sakta integreras med traditionell träning, från att tidigare varit ett område helt reserverat för sjukgymnastik och rehabiliteringsträning.

Detta gäller framför allt för fysisk träning inom vanliga traditionella idrotter. Samtidigt ökar intresset för bålstabilitet, framför allt efter att forskningsresultat som visar att vardagliga ryggproblem oftast har sin grund i nedsatt bålstabilitet.

11 skäl till att träna med en balansboll

 • Du får förbättrad hållning
 • Det blir en funktionell ryggträning
 • Din balans förbättras
 • Proprioceptionen (dvs. led & muskelsinnet) förbättras
 • Stabiliteten i lederna ökas
 • Bålstyrkan förbättras i alla bålens muskler
 • Bäckenbotten kan tränas med olika belastningar
 • Styrka i alla rörelseriktningar
 • Kroppsmedvetenheten förbättras
 • Koordinationen mellan olika musklergrupper ökar
 • Det är kul!

Bra alternativ till gymboll
Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.