Start > Träningsredskap > Hantlar

Hantlar

Något som tillhör de mest grundläggande redskapen för hemmaträning är ett par hantlar. Med ett par hantlar kan man träna många delar av kroppen, tex armar, rygg, mage och axlar, ja till och med bena genom att göra olika benböj med hantlarna i händerna hela tiden.

Hantlar - med lägsta priset garanti

Köp hantlar från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".Hur många hantlar?

Det finns många som köper 2-5 hantlar i olika storleker, allt för att de ska passa för olika övningar. En del övningar kräver tyngre hantlar och andra kräver lätta hantlar. Det finns hantlar med gummi- eller vinylöverdrag vilket gör att det är betydligt bekvämare att hålla i en sådan. Vissa hantlar har till och med olika färger på överdraget vilket gör att det är mycket lättare att hitta den hantel som man är ute efter. En uppskattad detalj, det här med färgerna.

Utbytbara vikter

För den som vill känna sig lite profsigare kan man skaffa sig ett par hantlar där man byter ut vikterna när man ska ändra vikten. Visst är det så att du måste stå och byta vikter under träningspasset men du är betydligt mer flexibel med denna lösning. Du är helt låst med dina olika viker på hantlarna om du har köpt fasta och helgjutna hantlar.

Det finns en låsanordning som du använder när du ska låsa fast vikterna på hanteln, och denna låsanordning finns i flera varianter. Ett lås som är i form av en i klämma sitter inte lika bra (men är väldigt lättanvänd) som en annordning där man skruvar fast låset.

Hantlar och skivor i gummi är skonsammare mot ditt golv än vikter som är gjorda av bara järn.

Bra alternativ och komplement till hantlarLäs mer : Hantlar på Wikipedia
Läs mer : Styrketräning på WikipediaNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.