Start > Träningsredskap > Hopprep

Hopprep

Att hoppa hopprep ger både benstyrka, koordination och kondition, samtidigt som det är väldigt roligt. Dessutom är det lätt för varje person att utmana sig själv efter egen förmåga.


 

Hopprep - med lägsta priset garanti

Köp ett hopprep från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".Hopprepet är ett mycket billigt träningsredskap

Hopprep är nog en av de billigaste idrottsgrenarna som går att hitta, och den går att genomföras nästan överallt. Att hoppa hopprep är ett mycket bra komplement till all annan träning.

Träna upp kondition och koordination med att hoppa hopprep

Vill man förbättra kondition och koordination samtidigt är ett hopprep att rekommendera. Att hoppa hopprep är otroligt roligt och dessutom kan var en utmana sig själv efter sin egen förmåga. Låt dig inspireras av hopprep och använd det som ett komplement till din vanliga träning.

Hur använder man ett hopprep?

Hopprepet vevas över och under en hoppande persons huvud och fötter. Är man en ensam person så bör man ha ett kort hopprep, och är man flera som vevar hopprepet åt den hoppande bör man ha ett längre hopprep, ett så kallat långhopprep. Om man använder två rep samtidigt kallas det ”double dutch”.

Hopprep - ett redskap för både träning och lek

Hopprep är ett typiskt redskap som används både i tränings- och leksammanhang. Använder man hopprepet som en del av sin träning så hoppar man vanligtvis själv, till exempel som uppvärmning inför ett styrketräningspass. Att hoppa hopprep ger benstyrka, tränar upp koordinationen och är en mycket bra konditionsträning.

Bra alternativ till hopprepLäs mer : Hopprep på WikipediaNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.