Start > Träningsredskap > Medicinboll


Medicinboll

För att lättare kunna hitta stabiliteten i kroppen kan du använda dig av en medicinboll. Det är en mycket effektiv och tidsbesparande träning, du hinner med hela kroppen på 30-40 minuter och på köpet har du fått lite konditionsträning.

Ett underskattat träningsredskap

Medicinbollen har rätt förutsättningar att bli en av de bästa och mest uppskattade tränigsredskapen. Vissa moment som medicinbollen erbjuder kan du inte återskapa med något annat redskap. De flesta träningsmoment med en medicinboll består av avancerade övningar där olika delar av kroppen kopplas ihop i en gemensam rörelse.

Medicinboll - med lägsta priset garanti

Köp en medicinboll från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Att träna med en medicinboll

Att träna med en medicinboll är en form av styrketräning, vilket innebär att även om du blir anfådd under ett träningspass så betyder det att det blir en väldigt liten effekt på konditionen. Det finns visserligen olika träningsmoment som ger mer konditionsträning med en medicinboll, men då blir det på bekostnad av en sämre styrketräning.

En fördel med styrketräning med medicinboll jämfört med den traditionella styrketräningen är att man får en stark och funktionell kropp istället för en med stora muskler och mer klumpig kropp.

Att köpa en medicinboll

Självklart kan du träna på ett gym och hela tiden låna en medicinboll, men det kan vara så att man vill träna hemma och en medicinboll är lätt att förvara och enkel att ta fram. Passar perfekt som ett träningsredskap att ha hemma.

En medicinboll kostar ingen förmögenhet. Beroende på storlek så kostar en medicinboll 100-500 kr och går att få tag på med vikter på mellan ett och 10 kg.

Bra alternativ och komplement till hantlarLäs mer : Medicinboll på WikipediaNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.