Start > Träningsredskap > Multigym 

Multigym (hemgym, hemmagym)

Multigym är det perfekta träningsredskapet för dig som har ont om plats, men ändå kunna styrketräna och få en snyggare kropp. Multigymmet ger som sagt ett stort utbud av träningsmöjligheter, men tar ändå endast upp liten plats.

Vill du ha stora variationsmöjligheter i din träning så ska du skaffa ett multigym. På en och samma maskin kan du ofta göra uppemot 40-60 olika övningar, dvs. en enda maskin ersätter massor av andra träningsmaskiner. Med ett multigym kan du träna hela din kropp på ett effektivt sätt.
 

Vad är ett multiredskap?

Multiredskap är en maskin med en massa styrketräningsmaskiner i ett, och har många olika övningar att välja mellan. Motståndet kan varieras antingen med stora vikter eller med kraftiga gummiband. Priset varierar naturligtvis beroende på det antal muskler som kan tränas på ett multigym.


 

Multigym - med lägsta priset garanti

Köp ett multigym från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Vad kan du träna med hjälp av ett multigym?

I princip kan du träna alla delar av kroppen. T.ex. bröst, rygg, armar, axlar, vader, lår, mage.

Hemmagym - stärker och bygger upp hela kroppen

Styrketräning har den fördelen att det är en träningsform som passar så gott som alla, gamla som unga, nybörjare som elitidrottare. Styrketräning är mycket effektivt när det gäller att öka i både styrka och muskelmassa. Eftersom styrketräningen även verkar i förebyggande syfte kan man med fördel använda den vid olika former av rehabilitering. Vill man ha en stor variation av övningar är denna träningsform perfekt, vilket gör att man kan isolerat träna olika kroppsdelar såväl som att öva större muskelgrupper.

Bra alternativ till multigymLäs mer : Träningsmaskiner på WikipediaNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.