Start > Träningsredskap > Roddmaskin

Roddmaskin

Rodd är en effektiv träning för blodcirkulationen och hjärtat. Rodden stärker också musklerna och påverkar fettförbränningen mycket effektivt.

Effektiv förbränning med en roddmaskin (gå ner i vikt)

Med rodd tränars kroppens alla stora muskelgrupper. Kroppen kopplar direkt om till effektiv förbränning, eftersom hjärtats puls ökar snabbt. Rodd stärker särskilt musklerna i nacke och axlar samt ökar deras syreupptagning. Roddens naturliga mjuka rörelser gör träningen både effektiv och säker och är mycket skonsamma mot lederna.

Roddmaskin - med lägsta priset garanti

Köp en roddmaskin från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Roddarmarna på roddmaskinerna

Roddmaskiner som räknas till de enklare modellerna, är utrustade med roddarmar. Roddmaskiner med roddarmar har hydraulikcylindrar som man reglerar motståndet med. De roddmaskiner som räknas till de något mer avancerade modellerna, har däremot roddarmar på sidorna vilket innebär att rörelserna liknar mer en naturlig rodd, än med de enklare modellerna. Motståndet regleras även här med hydraulikcylindrar.Avancerade roddmaskiner

Med en modell som räknas till de avancerade roddmaskinerna, ror man med hjälp av ett handtag som sitter fast med en vajer i ett så kallad vajerdrag. Rörelserna blir väldigt lik dem på vattnet. Sådana roddmaskiner används för träning i roddklubbar. Där använder man de mest välutrustade och robusta roddmaskinerna.

Vissa roddmaskiner, med absoluta toppkvalitéer, har en realistisk roddkänsla på grund av det vattenhjulmotstånd som används, där funktionalitet och design sammarbetar i en perfekt kombination. Det finns även roddmaskiner som erbjudetr en riktiga "roddkänsla" genom sitt vindhjul. Vid ökande hastighet åstadkommer vindhjulet ett större motstånd som stimulerar rodd med största möjliga perfektion.

Att tänka på inför ett köp och användning av en roddmaskin

  • Den ska simulera riktig rodd
  • Armar, rygg, och ben måste tränas in att arbeta rytmiskt tillsammans.
  • Dragtekniken kräver en inlärning.
  • Av alla sortens hemmamaskiner är roddmaskinen den maskin som arbetar igenom flest muskler. Ja, faktiskt alla muskler utom bröstmusklerna.
  • Välj en maskin med tungt svänghjul eller luftmotstånd.


Läs mer : Roddmaskin på WikipediaNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.