Start > Träningsredskap > Rullskidor

Rullskidor

Rullskidåkning är ett mycket bra sätt att hålla sig i god form. Med rullskidor på träningen blir hjärtat mer välutvecklat, du blir uthålligare, du får bättre balans och du har roligt.Rullskidor jämfört med längdskidor

Att åka rullskidor på sommaren är nästan som att åka ländskidor på vintern, lite annorlunda är det men den absolut bästa sommarträningen för längdskidåkare. Träningen är dessutom mycket skonsam för knäna, så de som har knäproblem och vill träna på sommaren är rullskidor ett riktigt bra alternativ.

Rullskidorna ska försöka likna vanliga skidor så mycket som möjligt, fast då med hjul på undersidan av skidan. Både den klassiska stilen och fristilsåkningen är väldigt lik längdskidåkningen på snö.

Tävla med rullskidor

Från börja uppstod rullskidåkningen ur behovet av att längskidåkarna skulle kunna träna på sommaren, men rullskidåkningen har nu utvecklats till en egen tävlingssport. Varje år hålls olika mästerskap på olika platser runt om i världen.Läs mer : Rullskidor på Wikipedia


 


Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.