Start > Träningsredskap > Ryggsträckare

Ryggsträckare

Tränar man med en ryggsträckare, förebygger man skador på ryggraden. 15 minuters ryggsträckning om dagen gör att t.ex. diskbråckssymtom och smärtor minskar eller helt försvinner. En annan stor fördel är att man kan sträcka på egen hand.

Ryggmaskiner - med lägsta priset garanti

Köp en ryggmaskin från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Mastercare - Den svenska hälsobänken

En svensk uppfinning

Något som sliter på rygg, nacke och axlar väldigt mycket är tunga lyft och felaktiga arbetsställningar.

Mastercare - en ny svensk uppfinning som även kallas hälsobänken ser till att många av besvären försvinner. Det visar flera vetenskapliga undersökningar.

Mastercare är ett väldigt enkelt redskap, både konstruktionsmässigt och användarmässigt. Man ligger i ryggläge på bänken, och det som hindrar kroppen från att glida ner är två stoppade rullar på ovansidan av fötterna som dessutom ger bra stöd. Hela bänken tippas sedan, med huvudändan neråt. Hur mycket bänken ska tippas kan man bestämma själv, det finns 3 olika vinklar att välja på 15, 35 eller 45 grader. Med denna rörliga ryggbräda minskas trycket på diskar och broskskivor eftersom kroppsvikten omvandlas till dragkraft.

Stort test med mycket bra resultat

Mastercare har bl.a. testats på Volvo Flygmotor i Trollhättan. De som deltog i undersökningen hade nack-, axel-, och ryggsmärtor. Resultatet visade att de som använde hälsobänken fick betydligt färre och mindre smärtor än den kontrollgrupp som inte behandlades.

Gruppen som använde sträckbänken hade 33 procent färre sjukdagar efter sträckbehandlingen, medan kontrollgruppen som inte använde sträckbänken inte hade någon förändring vad gäller sjukfrånvaro. Före hade de båda grupperna ungefär lika många sjukdagar. Det är flera behandlingshem och sjukhus där bänken redan används. Det finns även många företag som har haft stora framgångar med att låta personalen använda Mastercarebänken.

Värk och smärta minskar

Eftersom träning med vibrationsplatta ger ökad genomblödning i strukturerna i och runt leden, leder detta till att ledfunktionen förbättras (på grund av cirkulationsökningen) och därmed minskar ofta den smärta och värk som är relaterad till led-bindväv-muskelkomplexet.

Vilka fördelar finns det med bänken?

  • Något som är bra för kotorna i ryggen är att ryggen sträcks ut med hjälp av bänken.
  • Graden av bänkens lutning kan lätt regleras med hjälp av handtagen.
  • Fötterna kan låsas så att man inte glider ner.

Abilica Stretch

Ryggsträckare även för hemmabruk

Abilica Stretch förbättrar och förebygger ryggplågor, slitna höfter och knän, samtidigt som den ger dig bra återhämtning efter en tung träningsperiod eller en tung arbetsdag. Tidigare har ryggsträckare i stort sett bara använts med hjälp av professionella behandlare, men numera erbjuds den också till hemmabruk.

Avlasta kroppens viktbärande kotor

För personer med olika höft-, knä- och ryggbesvär rekommenderas Abilica Stretch. Inte bara för folk med tungt arbete, eller efter hård träning, utan även som en riktigt bra sträckare.

Att avlasta kroppens viktbärande kotor är viktigt och då kan Abilica Stretch ger dig en riktigt bra möjlighet till detta, och då på ett effektivt och behagligt sätt. Den unika konstruktionen som innebär att du kommer att ligga upp och ner innebär att tyngden från överkroppen kommer att sträckas och avlasta knän, höfter, anklar och inte minst ryggens kotor och diskar.

Fastlåsta kotor kan också lösa upp på detta sätt. Att kotorna sträcks lite från varandra i helt motsatt riktning, är den belastningen som kotorna vanligen får. Detta gör att kotorna drar till sig ledvätska och näring till brosket samt ger kotorna en unik möjlighet att slappna av.

För att erhålla optimala förhållanden för kotorna så behöver ledbrosk både belastning och avlastning, eftersom ledbrosk fungerar ungefär som en svamp (som också mår bäst av både belastning och avlastning). Muskulaturen runt kotorna kan slappna av tack vare ställningen, och ge dig en mycket behaglig känsla efteråt.

Bra alternativ till ryggsträckare
Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.