Start > Träningsredskap > SkivstångSkivstång

Skivstången används som redskap av kroppsbyggare, vid styrketräning. Skivstången kan användas för träning av en mängd olika muskler såsom ben, bröst, armar och rygg.

En skivstång är rätt lik en hantel, men skivstången är ungefär 200 cm lång stålstång. Precis som på hanteln är det så att man sätter fast runda skivor av olika vikt där på båda ändarna.

Skivstänger - med lägsta priset garanti

Köp skivstänger från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".
Olika typer av skivstänger

Det finns ett antal olika typer av skivstänger och några av de varianter som finns är tävlingsstång, skolstång och EZ-stång (även kallad curlstång).

Tävlingsstång

Utan vikter väger en tävlingsstång 20 kg. På tävlingsstången har man de låsanordningar som används inom tävlingssammanhang, vilket innebär att vikten ökar med 25 kg. En tävlingsstång använder vikter med 50 mm hål i för att passa hållarna på stången och längden på stången är 2,2 meter.

Skolstång

Skolstången väger 10 kg utan vikter och den har i princip samma mått hela vägen, dvs. en diameter på 25 mm (28mm hos tävlingsstången). En skolstång används mer i amatörsammanhang och är inget som man bör använda vid tävlingar.

EZ-stång

En EZ-stång är en stång som är tillbockad och liknar mer ett W. Den används endast i träningssammanhang, framför allt för styrketräning. Anledningen till att den är tillbockad är för att skapa en vinkel för handleden vid träning som är betydligt mer skonsam än med en traditionell stång. En EZ-stång väger 12,5 kg.
Styrketräna i grupp

Att styrketräna i grupp är en kul och effektiv träningsform där man med hjälp av drivande musik, skivstång och tydliga instruktioner tränar tillsammans. I F&S träningspass som heter ”Skivstång” tränas styrkeuthållighet för bröst, höfter, rygg, ben, mage, axlar och armar. Hela träningen är rätt så dynamisk men med vissa statiska inslag. Belastningen kan du enkelt anpassa själv genom att enbart använda skivstångens egen vikt på ett par kilo eller att lägga på så många kilo som du själv tycker är lämpligt.

Bra alternativ och komplement till skivstångLäs mer : Skivstång på Wikipedia
Läs mer : Styrketräning på WikipediaNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.