Start > Träningsredskap > Studsmatta

Studsmatta (trampolin)Att hoppa på en studsmatta är inte bara roligt, utan det är också bra för syreupptagningsförmågan, hjärtverksamheten, balansen, motoriken, blodcirkulationen, koordinationsförmågan, musklerna och lungorna.

Studsmattor är väldigt bra att använda för terapeutiska ändamål i hemmet. Träningen är extrem skonande för ledband, leder och senor pga. den mjuka rörelsen.

Träna alla muskler med en studsmatta (trampolin)Det är mycket mer än bara benmuskulaturen som träningen på en studsmatta stimulerar. För att hålla kroppen i balans på en studsmatta behöver man använda alla muskler och leder i hela kroppen. På detta vis tränar man både balansen och alla övriga sinnen.

Vad är skillnaden mellan en studsmatta och en trampolin?

Ibland pratar man om en studsmatta och ibland pratar man om en trampolin. Vad är det för skillnad. Faktum är att det är samma sak. Ofta kallas studsmattan även för trampolin. Det kan vara viktigt att veta när man letar efter en studsmatta eller en trampolin, att det är samma sak. Ska ni söka på internet efter en studsmatta eller en trampolin så bör ni söka på studsmatta, trampolin, studsmattor och trampoliner. Allt för att fånga in de intressanta sidorna om ämnet.

Studsmatta - med lägsta priset garanti

Köp en studsmatta från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".

Låt barnen hoppa av sig sin överskottsenergi på en trampolin

Det energiöverskott som så många barn har kan man lätt bli av med när barnen får hoppa på en studsmatta, dessutom förbättras balansen och koordinationen. Studsmattor med mjuk hoppduk som har bra vibrationsegenskaper är riktigt bra för barn, så att de kan studsa och hoppa riktigt bra trots att de har mindre kroppsvikt än vuxna.Vad finns det för olika studsmattor och trampoliner?

Det finns små studsmattor som är till för nybörjare, och dessa har mindre diameter, t.ex. Kettler studsmatta (96 cm diameter) och Bremshey studsmatta Funhop (95 cm diameter). Dessa är lämpliga för lätt träning av vuxna samt för barn. Medan de stora trampolinerna som t.ex. Bremshey studsmatta Funhop Super (125 cm diameter) och Kettler maxi-studsmatta (122 cm diameter), ger betydligt högre säkerhet tack vara den större hoppytan. Det medför även att förutsättningarna för mer omväxlande träning för både barn och vuxna ökar.

Studsmattor från Trimilin och övertygar med en förstklassig hållbarhet. Från får du den bästa träningseffekten för alla kroppsdelar och en mjuk avlastning och belastning av diskarna (mellankotskivorna i ryggraden).

Barn och lätta vuxna får med ett Bellicon-redskap med mjuk duk ett glatt och roligt träningsnöje. Men med belli-Swing-studsmattan från Bellicon, får du den allra bästa studsen som finns.

Prova först, innan du köper en studsmatta (trampolin)

Innan du gör ditt val av studsmatta rekommenderar vi att du provar på många olika trampoliner. Att hoppa på en enkel lågpristrampolin eller att hoppa på en studsmatta av hög kvalitet skiljer sig riktigt mycket. En studsmatta av hög kvalitet ger en helt annan upplevelse. För att få riktigt högklassiga trampoliner bör man veta att de bra egenskaperna hos en studsmatta beror främst på fjädrarna, men även samspelet mellan fjädrar, matta och ram har bör optimerats för bästa resultat.

Bra alternativ till studsmattaLäs mer : Studsmatta på WikipediaNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.