Start > Träningsredskap > Träningsrullar och Cykeltrainer


Träningsrullar och Cykeltrainer

För att kunna träna mycket med cykeln, även vid dåligt väder (snö, is och slask) och dåliga vägar finns det cykleltrainer och träningsrullar. Båda två har jämfört med konventionella träningsredskapen, fördelen att man fortsätter att träna med sin egen utrustning (cykel) som man är van vid. På så sätt skapas en träningssituation som är väldigt lik en tävling (åtminstone vad gäller utrustningen) som ger cyklisten mycket bra träningsförutsättningar.

Träningsrullar

Träningsrullar kräver bra ballans, men har man det är dom mycket prisförmånliga. Man placerar cykeln på en träningsrulle som är ett ställ med tre rullar. Cyklisten måste styra hela tiden och på så sätt hålla cykeln i rätt ballans på rullarna. Det är cyklistens vikt avgör motståndet.

Cykeltrainer (hometrainer)

Cykeltrainer (även kallad hometrainer) skiljer sig en del från de vanliga motionscyklarna. Med en cykeltrainer möjliggörs träning med sin egen cykel och skapar då en träningssituation som man är van vid.

På en cykeltrainer monteras bakhjulet fast vilket innebär att hela cykeln stabiliseras. För att påverkar själva motståndet på bakhjulet så finns det ett motståndssystem som känns rätt så realistisk för cyklisten. På vissa modeller av cykeltrainer kan man dessutom manuellt (i flera nivåer) ställa in motståndet.
 


Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.