Start > Träningsredskap > Trappmaskin

Trappmaskin och ellipstränare

En trappmaskin simulerar rörelsen att gå i trappor och den består av två plattor som man ska stå på, och dessa rör sig oberoende av varandra.

Själva rörelsen kan kännas lite ovant och kan vålla vissa besvär i början. Det är först och främst stjärt- och lårmuskler som tränas när man använder en trappmaskin.

Är det så att man har möjlighet att luta sig mot trappmaskinen så minskas fettförbränningseffekten något.

Trappmaskin / Ellipstränare - med lägsta priset garanti

Köp en trappmaskin / ellipstränare från Sporttema som garanterar lägsta priset, så kallad "Lägsta priset garanti".Ellipstränare

En ellipstränare är ett mellanting mellan ett löpband, en trappmaskin och en motionscykel.

Ellipstränaren tränar både under- och överkropp. Rörelsen är lätt att lära sig och kräver ingen speciell inlärning. Man bör vara extra uppmärksam på höjden på handtagen, dessa bör lätt kunna justeras så de befinner sig ungefär i höjd med dina axlar.

Trappmaskin

Du bränner mera kalorier med en trappmaskin än med någon annan apparat. Trappmaskinen är en konditionsapparat som stramar upp lår och säte samt stärker mage, rygg och vad. Det är lätt att variera din träning mellan långa sega steg för styrketräning och snabba korta steg för konditionsträning.

Ministeppern - en smidig trappmaskin

Mini-steppers är väldigt kompakta och små, och är därför mycket enkla att stoppa undan, men de har bara lätta och små hydraulkolvar. Detta medför att de bara är lämpade för liten belastning, dvs lätt träning. Större modeller av mini-steppers har extra handtag och stänger samt även träningsdatorer (träningstid, step-antal).

För att få en effektiv och mjuk steppträning använder sig Casall Ministepper av hydrauliska cylindrar, vilket ger en mycket smidig trappmaskin. Ministeppern har också en funktionsdator med kaloriförbrukningen, antal steg för träningen och hastigheten i steg per minut,. En stor fördel med ministeppern är att motståndet justeras automatiskt ju hårdare du tränar. Dvs. ju snabbare du försöker trampa ju mer motstånd blir det.Steppers och trappmaskiner

Med någon trappmaskin eller stepper förbränner du effektivt kalorier och huvudsakligen tränas lår- och sätesmuskulaturen, vilket innebär att man kan får ”problemområden” att försvinna. Valet står mellan större trappmaskiner, mini steppers och steppbrädor. Reebok-Step är en riktigt bra steppbräda och Kettler Aerobic stepper är ett mindre omfattande men billigare alternativet.

Är det så att ni vill träna längre och mer intensivt, bör ni skaffa er större trappmaskin. Dessa steppers har robusta och stora hydraulkolvar med stabila stödhandtag, viket betyder att de tål intensiv träning. En annan fördel med dessa är att de brukar ha omfattande träningsdatorer. De modeller som har pulsmätare som är lika exakta som EKG, får man full kontroll på träningen och den kan optimeras enkelt

Många möjligheter

Med trappmaskiner på hög nivå ger goda möjligheter att skapa en omväxlande träningsplan, med sin framstående ergonomi, naturliga rörelse och många lättanvända träningsprogram och mer avancerade träningsprogram för de mer avancerade användare.

Bra alternativ till trappmaskin
Nyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.