Start > Träningsredskap > Vibrationsplatta

Vibrationsplatta

Med vibrationsträning kommer ni att träna effektivt och snabbt. Träningen med en vibrationsplatta medför att du träna igenom hela kroppen på endast 10 minuter. Var effektiv, träna med vibrationsplatta.

Olika fördelar med vibrationsträning (träning med vibrationsplatta)
Crosstrainer

Ökar muskelstyrkan

Vibrationsträning ger goda effekter på styrkan i muskeln har det visat sig. Olika studier gjorda på flera ställen i Europa har uppvisat ökningar av hoppförmåga och styrka. En liten effekt på olika funktioner hos kärl och hjärta har visats sig kunna öka uthålligheten hos otränade personer.

Träning med vibrationsplatta förbättrar balansen och stärker benvävnaden.

Ett sätt att minska risken för benskörhet är så kallad "High impact"-träning. Det vill säja träning som ger hög momentan belastning på benet. T.ex. squash, fotboll och aerobics. Vid studier har det visats sig vara effektivt att utföra vibrationsträning för att öka bentätheten. Andra fördelar med vibrationsträningen är att balans och koordination förbättras. Totalt blir resultatet att risken minskar för benbrott och fallskador hos äldre.

Ledrörligheten ökas med vibrationsträning

Vid vibrationsträning stegras temperaturen i muskler och bindväv snabbt. Detta innebär att rörelseförmågan i lederna ökar eftersom blodcirkulationen blir bättre. Att stretcha strax efteråt eller under ett vibrationspass är klart fördelaktigt, då de muskler som "jobbar mot", de så kallade antagonisterna slappnar av.

Värk och smärta minskar

Eftersom träning med vibrationsplatta ger ökad genomblödning i strukturerna i och runt leden, leder detta till att ledfunktionen förbättras (på grund av cirkulationsökningen) och därmed minskar ofta den smärta och värk som är relaterad till led-bindväv-muskelkomplexet.

Träning med vibrationsplatta som rehabilitering efter skador

Ett av de vanligaste problemen vid skador som stukningar, vrickningar, ledbandsskador och lättare muskelbristningar är att svullnaden runt skadan i sig försvårar rörligheten och ger smärta. Vibrationsträning minskar svullnaden och ökar cirkulationen och därmed minskas också smärtan. När muskeln arbetar under vibration ökar dess genomblödning mycket kraftigt. Detta rensar ut slaggämnen i bindväv och muskler och bidrar till en mycket snabbare läkning.

Bra alternativ till vibrationsplattaLäs mer : Vibrationsträning på WikipediaNyheter och Artiklar

Tips på rolig konditionsträning

Många som styrketränar gillar inte konditionsträning, så vi tänkte att vi skulle ge några tips på hur man kan göra konditionsträningen lite roligare.

10 tips för bättre gympass

Se till att dina gympass blir mer effektiva och roligare genom att följa dessa 10 tips.

Vatten - för att nå bra form

Man måste dricka vatten varje dag. Alla är överens om detta och att vatten är nyttigt är alla också överens om. Frågan som vi kommer att ta upp här är: Hur mycket vatten behöver du som tränar?

Med stegräknare i Växjö kommun

Med en stegtävling som de kallar "Gå till Paris" har Växjö kommun uppånått mycket bra resultat som många bara kan drömma om och sjukdagarna på kommunen har reducerats kraftigt.

Vila dig i form

Att ligga i soffan, äta god mat och sova lite extra på morgonen kan göra underverk med din kropp. Det är under återhämtningen som alla muskler växer och då din träning ger dig alla positiva hälsoeffekter.

Minska vikt framför din TV

Många hoppar över sin träning för att istället koppla av framför TV'n. Men varför inte förena nytta med nöje och ta fram en träningsmaskin och träna framför ditt favoritprogram.